Wat te doen in Bangkok? Deze top tips mag je niet missen!

Bangkok e1455403055208

Het bruisende Bangkok is dé plek waar elke elke rondreis door Thailand van start gaat. En daarom ook de plek waar kersverse Azië-gangers hun eerste kennismaking hebben met de Aziatische cultuur. Bangkok is een miljoenenstad die wordt geliefd en wordt gehaat. Het is een culturele schatkist vol belangrijke tempels en het indrukwekkende koninklijk paleis. Je vindt er fonkelnieuwe winkelcentra, waanzinnige rooftop barren en een hypermodern Skytrain-netwerk. Maar ook lokale markten, talloze straatverkopers en een verkeerschaos waar je u tegen zegt. Een drukkende warmte en indringende geuren van al het eten dat op straat verkocht wordt. Maar ook nieuwe geur- en smaaksensaties juist doordat Bangkok het culinaire epicentrum van Thailand is.

Bangkok zorgt meestal voor een cultuurshock direct na de eerste kennismaking, maar neem je de tijd en sta je open voor deze nieuwe wereld dan kun je zomaar verliefd worden op deze drukke, chaotische maar vriendelijke en veilige stad.

Allerleukste bezienswaardigheden en activiteiten in Bangkok:

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Top 3 in Bangkok

Chinatown in Bangkok

Andere tips in Thailand

Ayutthaya: op avontuur in het tempelparadijs

Strandvakantie in Hua Hin

River Kwai & Kanchanaburi: jungle, historie & slapen op het water

Reisroutes met Bangkok

Rondreis Thailand 2 weken

Rondreis Thailand in 3 weken