Maak een fietstocht door Bangkok

Op zoek naar een echt unieke manier om Bangkok te ontdekken? Maak dan een fietstocht door Bangkok samen met een gids! Je fietst niet langs alle ‘standaard’ highlights, maar ontdekt juist de onbekende delen van de stad. Laat je in een kleine groep door een lokale gids (die uitstekend Engels spreekt) meevoeren langs markten, de rivier en wijken waar de meeste toeristen nooit zullen komen. Wij maakten een fietstocht samen met onze kinderen met Co van Co van Kessel Tours. Deze van oorsprong Nederlandse organisatie is al vele jaren een begrip. Hun fietstochten door Bangkok blijven weg van de hoofdwegen en het drukke verkeer. In plaats daarvan ontdek je zijstraatjes en steegjes, verken je lokale gemeenschappen en maak je stops op plekken waar je geen andere toeristen tegenkomt.

Onze ervaringen met Co van Kessel Tours in Bangkok

Tijdens onze reis door Thailand en Cambodja in 2024, samen met onze kinderen (2 en 4 jaar oud), bezochten we natuurlijk het bruisende Bangkok. Tijdens eerdere reizen zagen we al veel van deze stad, maar een fietstocht door Bangkok hadden we nog niet eerder gemaakt. De Co Classical fietstour van 3 uren leek ons een leuke optie met de kinderen. ‘s Morgens om 8.00 uur vertrokken we vanuit het pand van Co van Kessel in Bangkok. Van tevoren werden de fietsen en kinderzitjes achterop goed afgesteld en helmen gepast voor de kinderen. Daarna vertrokken we met een groep van zo’n 15 mensen plus 2 gidsen (een vooraan en een achteraan), op ontdekkingstocht door de achterstraatjes van Bangkok. We fietsten langs de voordeuren van lokale mensen, door een markt, langs de Chao Phraya rivier en een lokaal pubje waar ‘s ochtends vroeg druk gezonden werd en we werden overal vriendelijk begroet door de locals. We stopten een aantal keren onderweg, met als hoogtepunt de stop bij een lokale tempel met stupa waar we uitleg kregen over een offerritueel, en een stop bij een klein winkeltjes langs een straat waar we Thais fruit proefden en wat dronken.

Fietsen in Bangkok met kinderen

De fietstocht door Bangkok is een erg leuke ervaring en prima te doen met kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 5 mogen zelf fietsen (er was één ander gezin dat dit deed) op een kinderfiets. Jongere kids kunnen achterop bij hun ouders. Onze groep bestond grotendeels uit Nederlanders, de enige niet-Nederlanders vonden het af en toe best spannend. Het tempo lag redelijk hoog maar was prima voor ons. Er wordt tijdens het fietsen niet veel verteld door de gidsen, het hele idee is dat je alles in je opneemt en geniet van de ervaring en dat werkt uitstekend. Tijdens de stops gaven de gidsen veel informatie over de plek waar we op dat moment waren.

Zelf ook een fietstocht maken door Bangkok? Neem een duik in het dagelijkse leven van de stad, proef het lokale eten en ontdek de geuren en kleuren van Bangkok. Boek je tocht bij Co van Kessel hier. 

Andere tips in Bangkok

Ervaar de sloppenwijken van Bangkok

Bezoek de lokale markten in Bangkok