Strandvakantie in Hua Hin

Mooi Kleurrijk strand Hua Hin e1455640552937

Hua Hin is een mondaine badplaats op circa 3 uur rijden ten zuiden van Bangkok, die wordt gekenmerkt door het 8 kilometer lange strand vol resorts. Kies voor een strandverblijf in Hua Hin als je niet helemaal naar het zuiden wilt afreizen (daar vind je namelijk idyllischere strandbestemmingen zoals Koh Tao en Krabi) maar toch een paar dagen aan zee wilt doorbrengen.

Na de aanleg van de spoorlijn van Bangkok naar Hua Hin (tegenwoordig gaat de trein een stuk verder naar het zuiden) werd de stad toegankelijk voor stedelingen, waaronder koning Rame VII die er een paleis liet bouwen. De huidige Thaise koninklijke familie verblijft daardoor nog steeds wel eens in Hua Hin. Vanwege de relatief korte afstand vanuit Bangkok is de badplaats erg in trek bij de stadsbewoners die er voor een weekendje op uit trekken.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Hua Hin

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Top 3 in Hua Hin

Kitesurfen & Stand up Paddle-boarden Thailand

Tempels bezoeken in Hua Hin

In de buurt van Hua Hin

Wat te doen in Bangkok? Deze top tips mag je niet missen!

Ayutthaya: op avontuur in het tempelparadijs

River Kwai & Kanchanaburi: jungle, historie & slapen op het water