Word verliefd op schitterend Kaapstad

Kaapstad 1 e1463510685794

Het bruisende Kaapstad is Zuid-Afrika’s meest kosmopolitische stad, helemaal in het zuidwestelijke puntje van het land gelegen. Hier in de ‘Moederstad’ vind je talloze highlights zoals de Tafelberg, het V&A Waterfront, Kaap de Goede Hoop, de pinguïnkolonie van Simonstown, Robben Island, uitgestrekte stranden en nog veel meer.

De bijnaam ‘Moederstad’ stamt uit 1652, toen de Hollandse VOC er aanmeerde en de eerste Europese nederzetting vestigde. Ruim 150 jaar bleven de Nederlanders aan de macht, waardoor er, vooral in de gehele Kaapstreek, nog erg veel Hollandse invloeden terug te vinden zijn.

Afwisseling in Kaapstad

Het schiereiland waarop Kaapstad gelegen is, huisvest ook het mooie Cape of Good Hope Nature Reserve en het Table Mountain National Park. Indrukwekkende natuurgebieden op slechts een half uur rijden vanuit het centrum. De stad biedt daardoor enorm veel afwisseling. Ben je meer een cultuurliefhebber, dan wachten talloze musea, kunstmarkten en -galerijen en veel overblijfselen van de Apartheid die allemaal een bezoek waard zijn.

Kom je voor het strandleven, om te feesten of voor de goede barren en restaurants? Kaapstad bruist van de hotspots waar je als reiziger gemakkelijk kunt mixen met de locals, van eenvoudige lokale etablissementen tot trendy jetset-hangouts.

De Kaapstreek

Kaapstad is een ideale locatie om je reis door Zuid-Afrika te beginnen of te eindigen. Je kunt er bovendien goed acclimatiseren vanwege de Westerse vibe, voordat je verder Afrika intrekt. Maar ook als citytrip-bestemming maak je een heel goede keuze. De stad zelf en het schiereiland bieden je dagenlang vertier. Verder vind je op een steenworp afstand van de stad de prachtige afwisseling van de Kaapstreek, met wijnvelden, vissersdorpjes, lagunes, witte stranden en volop natuurparken. Zelfs enkele privé wildreservaten, waar je goed op safari kunt, liggen op slechts enkele uren rijden vanuit het kleurrijke Kaapstad.