River Kwai & Kanchanaburi: jungle, historie & slapen op het water

Brug over de River Kwai Kanchanaburi e1455640235335

Eén van de meest populaire historische attracties in Thailand tref je bij de plaats Kanchanaburi; de beroemde Brug over de River Kwai. Deze herdenkingsplaats groeide uit tot een toeristentrekpleister waar historie en ontspanning samen gaan. Mede vanwege de prachtige jungle waarin de River Kwai ligt.

De spoorbrug is onderdeel van de beruchte Death Railway (de Birma dodenspoorweg) die werd aangelegd in de Tweede Wereldoorlog tussen Thailand en Myanmar en voor de dood van veel dwangarbeiders en krijgsgevangenen zorgde. Behalve de brug zelf, die nog steeds in gebruik is, kun je er ook diverse musea bezoeken.

Maar de River Kwai biedt naast een beladen verleden ook vertier. Hier vind je hotels die op het water drijven, maak je jungletochten en boottripjes, bezoek je de bekende Erawan watervallen en kun je culturele shows van een lokale stam bijwonen. Kanchanaburi en de River Kwai zijn een aanrader voor iedereen die een stukje geschiedenis wil combineren met jungle en een unieke verblijfplaats aan de rivier.

Activiteiten en bezienswaardigheden Kanchanaburi

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips Thailand

Top 3 in Kanchanaburi

Slaap in een drijvend hotel op de River Kwai

Brug over de River Kwai & de Death Railway

Erawan watervallen

Andere tips in Thailand

Wat te doen in Bangkok? Deze top tips mag je niet missen!

Chiang Mai en de bergen van Noord-Thailand

Koh Samui; het meest gevarieerde eiland in Thailand

Reisroutes met Kanchanaburi

Rondreis Thailand 2 weken

Rondreis Thailand in 3 weken

Boek vliegtickets naar Thailand

Hieronder vind je de beste aanbieders en prijsvergelijkers voor vliegtickets naar Thailand.

Boek een hotel/hostel in Kanchanaburi en de River Kwai

Voor het grootste en voordeligste aanbod hotels en hostels; neem een kijkje bij de onderstaande hotelwebsites.

Aanbevolen reisorganisaties voor een compleet verzorgde rondreis door Thailand

Wij hebben de beste reisorganisaties voor een reis naar Thailand voor je uitgezocht. Klik op de onderstaande links, dan kom je direct terecht op de juiste pagina met daarop de mooiste en leukste rondreizen door Thailand. Dat scheelt jou weer zoeken. Ideaal indien je de reisplanning uit handen wilt geven en een goed verzorgde rondreis wilt reserveren.