Koh Samui; het meest gevarieerde eiland in Thailand

Koh Samui is het grootste eiland aan de oostkust van Thailand en vormt samen met de twee nabijgelegen eilanden Koh Phangan en Koh Tao het belangrijkste toeristische centrum van zuidelijk Thailand. Op Koh Samui vind je prachtige witte zandstranden en heldere baaien, plekken waar je in alle rust kunt relaxen maar ook populaire uitgaanslocaties en een groen hart vol plantages en watervallen. Koh Samui is daarom een aanrader als je het prettig vindt om alle faciliteiten dichtbij te hebben, maar toch ook af en toe aan de drukte wilt kunnen ontsnappen.

Koh Samui ligt op zo’n 500 kilometer van Bangkok, voor de kust van Surat Thani. Het 240 km2 grote eiland maakt deel uit van een archipel van 80 veelal onbewoonde eilandjes. Van hieruit pak je gemakkelijk een boot naar de kleinere eilanden Koh Phangan (Full Moon Party) en Koh Tao (duik- en snorkellocaties).

Bereikbaarheid van Koh Samui

Kom je uit het noorden, dan vlieg je gemakkelijk naar Koh Samui vanuit Chiang Mai (2 uur vliegen) of Bangkok (1 uur vliegen). Vanaf de plaats Don Sak op het vaste land is Koh Samui per veerboot te bereiken in een mooie 1,5 uur durende boottocht. De veerboten komen aan op het eiland in de plaatsen Nathon of Lipa Noi. Nathon is de belangrijkste haven. Hier vind je taxi’s of auto’s die je met medereizigers kunt delen, om je naar een ander deel van het eiland of naar je hotel te laten brengen. Het eiland is compact; verblijf je aan één van de stranden dan kost het nooit meer dan 15 á 30 minuten om op de luchthaven te komen. Het gehele eiland kun je in een dagdeel gemakkelijk rondrijden per scooter (of auto).

Activiteiten en bezienswaardigheden op Koh Samui

Top 3 op Koh Samui

Reisroutes met Koh Samui

Rondreis Thailand in 2 weken

Rondreis Thailand in 3 weken

Reisroute Eilandhoppen oostkust Thailand

Andere tips in Thailand

Koh Phangan; stranden, natuur en Full Moon Party

Ontdek Koh Tao: snorkel- en duikparadijs van Thailand

Krabi en zijn tropische natuurstranden