Spot de Big 5 in het Krugerpark

Krugerpark Zuid Afrika e1463406922555

Ga op zoek naar de ‘Big Five’ in het Krugerpark! Zuid-Afrika’s meest bekende wildpark is geliefd vanwege de grote verscheidenheid aan diersoorten. Je vindt er in elk geval leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns, die samen de ‘grote vijf’ vormen. Maar ook zebra’s, wilde honden, nijlpaarden, giraffen, krokodillen, bavianen, impala’s en nog veel meer Afrikaans wild komen in het Krugerpark voor.

Op safari in het Krugerpark

Het park is gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika, op ruim 5 uur rijden vanuit Johannesburg. Het is maar liefst 380 kilometer lang en 60 kilometer breed. Het park kent veel verharde wegen waar je als bezoeker gewoon vrij mag rondrijden met je (huur)auto of camper. Een leuke manier om zelf op safari te gaan. Waag je je liever in de vrije natuur met een getrainde ranger, dan kun je safari’s maken met lokale gidsen in een speciale open safari-jeep. Daarmee kan wel van diverse geasfalteerde wegen worden afgeweken.

Overnachten in het Krugerpark

Het Krugerpark is een overheidspark, dat wil zeggen dat de Zuid-Afrikaanse overheid er de dienst uitmaakt. Alle overheidsparken vallen onder de organisatie SANpark’s. Overnachten kan het meest voordelig bij één van de circa 25 door SANpark’s beheerde kampen, ‘rest camps’ genoemd. Het Krugerpark telt echter ook een groot aantal privé wildreservaten. Hier verblijf je vaak wat luxer in een lodge en kunnen safari’s met rangers worden geboekt. Het is het leukst om beide te ervaren, een keer zelf op safari en een keer met een ranger. Zo ervaar je de diversiteit van het Krugerpark het best.