Bezoek het Jules Verne-themapark Les Machines de l’île

Stap in de wondere wereld van Jules Verne, in dit sprookjesachtige park in Nantes; Les machines de l’île genaamd! Een stoom spuwende mechanische olifant van maar liefst 12 meter hoog wandelt over het terrein en biedt je de meest surrealistische rit van je leven. Of stap in de immense ronddraaiende carrousel, die de gehele onderwaterwereld uitbeeld. Mechanische krabben, vliegende vissen, sprookjesachtige oceaanbewoners en onderzeeërs; ze vormen allemaal hun eigen attractie in de ‘Carrousel des mondes Marins’ die je bovendien zelf kunt laten bewegen.

Maar ook de ‘Machine Gallery’ met zijn met zijn mechanische bewegende dieren mag je niet missen. Je komt ogen te kort in Les Machines de l’île en stapt letterlijk de science fiction wereld binnen die Verne zo succesvol wist te beschrijven in zijn beroemde boeken.

Jules Verne

Dit alles speelt zich af op de oevers van de rivier de Loire, in de geboortestad van de 19e eeuwse Franse schrijver. Jules Verne werd beroemd door romans als ‘De reis om de wereld in 80 dagen’. De makers van dit artistieke project lieten zich inspireren door de werelden waar Verne over schreef, mixten dit met het mechanische universum van Leonardo da Vinci en voegden er een vleugje industriële geschiedenis aan toe, waar Nantes bekend om staat. En… een ongekend surrealistisch attractie was geboren.

Ben je in de buurt van Nantes? Dan mag je ‘Les Machines de l’île’ niet missen. Zowel kinderen als volwassenen komen ogen en oren tekort. Kijk voor openingstijden en prijzen op de website van Les Machines de l’île.