New Delhi

Koe New Delhi heilig in India e1458487970360

New Delhi is de hoofdstad van India en het startpunt van de meeste rondreizen door het noordelijke deel van het land. De metropool telt ruim 16 miljoen inwoners en groeit nog altijd snel. Hier vind je het politieke en economische centrum van Noord-India. De stad telt daarnaast meer dan duizend historische gebouwen, waarvan een deel zeker een bezoek waard is.

New Delhi werd aan het begin van de twintigste eeuw door de Britten gesticht, om als hoofdstad van Brits-Indië te dienen. Grote delen van de stad hebben daardoor een Brits uiterlijk, zoals veel parken en het koloniale centrum van de stad Connaught Place. Interessant om te bezoeken zijn vooral de stadsdelen New Delhi en Old Delhi.

Old Delhi: bazaars, Rode Fort & Jama Masjid moskee

In het oude deel van de stad bruist het van de bazaars, vind je het indrukwekkende Rode Fort. Ook de Jama Masjid moskee is een bezoek waard en vormt een ontmoetingspunt voor de inwoners van Delhi. De oude moskee werd gebouwd tussen 1644 en 1658. Tegen een kleine vergoeding kun je de 40 meter hoge minaret beklimmen voor een magisch uitzicht over de stad. Loop na je bezoek een van de straatjes in die je vanuit de moskee de stad invoeren en ervaar zo de hectiek van alledaags Delhi.

New Delhi: Connaught Place & mausoleums

Het modernere stadsdeel New Delhi is ruimer opgezet dan het oude deel. Begin je verkenningstocht bij Connaught Place, waar je zeker niet het gevoel hebt in India te zijn. Ook de mausoleums Humayun’s Tomb en Hazrat Nizam-ud-din Dargah horen op je to do lijstje thuis.

New Delhi is een overweldigende plek om je reis te beginnen. Het krioelt er werkelijk van de mensen, riskja’s, ossenwagens, bazaars, noem maar op. Zorg dat je een hotel of hostel hebt geboekt voor je aankomt, lees je in in de toeristenvalkuilen en ga daarna snel op ontdekkingstocht, want de stad gunt je ook een unieke kennismaking met India en haar kleurrijke bevolking.