22 x Beste tips voor een stedentrip New York

22 x Beste tips voor een stedentrip New York

Poseren met het Vrijheidsbeeld, shoppen in Manhattan, je vergapen aan het uitzicht vanaf het Empire State Building, een hapje eten op Times Square en beroemdheden spotten in Broadway… dat kan alleen in New York! Deze bruisende metropool móet op je citytrip-lijstje. Check hieronder onze 22 tips voor jouw stedentrip New York!

Manhattan

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en is opgedeeld in vijf districten: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island. Het eiland Manhattan is het centrum van de stad en is veruit het populairst onder toeristen. Hier vind je vrijwel alle highlights, van Times Square tot Broadway en van Central Park tot het Empire State Building. Manhattan is bovendien ook het financiële centrum van New York, met talloze hoofdkantoren van multinationals en eindeloos veel wolkenkrabbers.

Brooklyn, Staten Island, Queens en The Bronx

Toch hebben ook de andere stadsdelen hun charmes. Zo is The Bronx de thuisbasis van het honkbalteam de New York Yankees en Queens heeft de New York Mets, mocht je een echte Amerikaanse honkbalwedstrijd willen bijwonen. Brooklyn is de meest artistieke wijk én van hieruit heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan. Staten Island is een aanrader om per gratis veerboot te bezoeken, je vaart dan bovendien langs het Vrijheidsbeeld.

Wij zetten alle tips voor een stedentrip New York voor je op een rij; de meest beroemde highlights, gratis bezienswaardigheden, de beste hotels in New York voor elk budget, originele Foody Tours, de voordeligste passen om New York te bekijken én de tips van echte New York-kenners helemaal ‘off the beaten track’.

Tips voor jouw Stedentrip New York:
* Ben je op zoek naar jouw ideale stedentrip naar New York? Wij verzamelden hier de mooiste complete stedentrips New York.

* Bekijk ook onze favoriete hotels in New York voor elk budget!
* Vind de goedkoopste vliegtickets naar New York.

Georganiseerde rondreizen door de Verenigde Staten: Ben je op zoek naar een rondreis door de Verenigde Staten waarbij alles voor je is geregeld? Wij verzamelden hier de mooiste georganiseerde vakanties in de Verenigde Staten van diverse Nederlandse reisorganisaties.

22x Leukste activiteiten en bezienswaardigheden New York

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Stedentrip New York boeken

Wil je zelf een stedentrip naar New York boeken waarbij vlucht en hotel helemaal voor je geregeld zijn? Of ben je op zoek naar een rondreis door Amerika waar een bezoek aan New York bij is inbegrepen? Kijk eens bij onderstaande stedentrips van Nederlandse reisorganisaties.

Top 3 in New York

Stedentrip New York boeken

Wil je zelf een stedentrip naar New York boeken waarbij vlucht en hotel helemaal voor je geregeld zijn? Of ben je op zoek naar een rondreis door Amerika waar een bezoek aan New York bij is inbegrepen? Kijk eens bij onderstaande stedentrips van Nederlandse reisorganisaties.