Stranden op Koh Samui

Koh Samui bezoek je natuurlijk vooral om één reden; de prachtige stranden. Er is zoveel keuze; het is dan ook zonde om je tot één strand te beperken. Ga erop uit en ontdek in elk geval Chaweng, Lamai en Bophut! Diverse watersporten, zoals jetskiën, kiteboarden en surfen, worden langs de kust aangeboden. Reizen over het eiland doe je gemakkelijke per gedeelde pick up auto (ze rijden in vaste routes over het eiland), per tuktuk of door zelf met een gehuurde scooter rond te rijden. Neem dan wel de nodige veiligheidsmaatregelen in acht.

Neem tijdens je ontdekkingstocht over het eiland meteen een kijkje in de straatjes achter de stranden. Bij Chaweng vind je leuke cafés, restaurantjes, winkels en een bruisend uitgaansleven. Bij Bophut is Fishermans Village een bezoek waard.

Zoveel prachtige stranden aan vooral de oostkust en noordkust van het eiland… welke kies je voor je verblijf?  De belangrijkste stranden op een rij:

Oost Samui

Chaweng Beach

Het drukste en meest toeristische strand op Koh Samui, is Chaweng Beach. Direct achter het strand vind je veel winkeltjes, barren, cafés en uitgaansgelegenheden. Backpackers en mensen die graag wat meer ‘in de actie’ willen verblijven, kiezen graag voor dit gebied, waar alle faciliteiten op loopafstand liggen. De hotels meer aan het noordelijke en zuidelijke punt van Chaweng Beach, zijn erg geschikt als je toch rust zoekt, maar op handige afstand van de uitgaansgelegenheden en winkels wilt verblijven. Voordeel voor gezinnen: het strand loopt heel langzaam af in het water, erg geschikt dus voor kinderen. Er bevinden zich op sommige plekken wat rotsen in het water, waterschoenen kunnen dan handig zijn.

Lamai Beach

Lama Beach is na Chaweng het populairste strand op Koh Samui. Een langgerekt strand ten zuiden van Chaweng, daardoor ‘voelt’ het hier wat minder druk en toeristisch. Je ervaart hier het echte ‘tropische strandgevoel’ doordat de palmen op het strand uitkomen. Je verblijft wel wat  verder bij de winkels/cafés vandaan (al heeft Lamai Beach ook enkele straatjes met barretjes en winkeltjes).

Noord Samui

Bophut Beach

Bophut wat kleinschaliger en minder toeristisch dan Chaweng en Lamai. Bophut grenst aan de gezellige straatjes van Fishermans Village met knusse cafés en restaurantjes en de sfeer is erg aangenaam. Het strand loopt er wel wat sneller af, maar er staat geen sterke stroming. Een leuke uitvalsbasis terwijl je per taxi of tuktuk toch snel bij de restaurants en winkeltjes van Chaweng bent. Erg fijne locatie voor gezinnen.

Choeng Mon Beach

Choeng Mon Beach is in het noorden gelegen, een rustig en wat kleiner strandje waar met name mensen komen die in de resorts direct bij dit strand verblijven. Weinig cafés/restaurants, hier verblijf je wat verder bij dit soort faciliteiten vandaan.