Bezoek de mysterieuze Taj Mahal

India Taj Mahal

De imposante Taj Mahal is één van de 7 nieuwe Wereldwonderen. Het ligt midden in het centrum van de Indiase stad Agra, iets ten zuiden van New Delhi. Het gebouw bestaat geheel uit wit marmer. Het bouwwerk werd gemaakt in opdracht van de 17e eeuwse keizer Shah Jahan, uit liefde voor zijn overleden vrouw Mumtaz. Na 17 jaar huwelijk stief zij in het kraambed bij de geboorte van hun 15e kind. De keizer was zo aangeslagen dat hij haar beloofde nooit meer een kind bij een andere vrouw te verwekken en het mooiste gebouw ter wereld voor haar te creëren. Nadat ruim 20.000 arbeiders maar liefst 22 jaar lang aan het project werkten, was de Taj Mahal in 1653 een feit. Het gebouw wordt ook wel het ‘grootste monument voor de liefde’  genoemd.

De sprookjesachtige Taj is niet alleen van veraf een wonder om te zien. Ook van dichtbij is het indrukwekkend, met gedetailleerde bloemenpatronen en versierd met halfedelstenen. Het gebouw is volkomen symmetrisch, 58 meter hoog, 56 meter lang en wordt gesierd door een grote tuin met langgerekte vijver. Het is een mausoleum voor Mumtaz, en na de dood van de keizer werd ook zijn lichaam bijgezet.

Praktische tips voor je bezoek aan de Taj Mahal

Je kunt de Taj Mahal dagelijks bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang. Bij de kassa’s naast de ingang koop je een kaartje, waarna je in de rij voor de ingang kunt gaan staan. Zorg dat je vroeg in de ochtend bij de ticketkassa staat, dan is de rij het kortst én tref je de Taj Mahal bij zonsopgang voor de mooiste lichtval op het witte marmer.
Sta je redelijk vooraan in de rij, dan kun je je foto’s van dit Wereldwonder bovendien maken zonder de hordes bezoekers, als je geluk hebt.
Wij raden deze privétour aan waarbij je opgepikt wordt in New Delhi met de auto, er een privégids meegaat en je zowel de Taj Mahal als het Fort van Agra bezoekt.

Er gelden geen officiële kledingvoorschriften voor je bezoek, maar de Taj is een Islamitisch gebouw. Zorg daarom bij voorkeur dat je kleding draagt die je knieën en schouders bedekken en toon zo je respect.

Taj Mahal in India
Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere activiteiten en bezienswaardigheden in India