Varend handel drijven op de Floating Market

Drijvende markt in Bangkok e1455403084661

Ervaar hoe de Thai handel drijven op de kanalen in Bangkok! Een uitstapje naar één van de drijvende markten is een ‘must’ tijdens je bezoek aan Bangkok. Er zijn meerdere mogelijkheden:

Damnoen Saduak

Net buiten Bangkok vind je de Damnoek Saduak, erg de moeite waard en uiteraard kun je de markt zelf per bootje bezoeken. Je komt vrij veel andere toeristen tegen, maar je krijgt er wel de complete ‘drijvende markt ervaring’. Wij bezochten deze drijvende markt en vonden het een erg leuke ervaring. De markt is dagelijks alleen in de ochtend geopend. Wil je alvast een excursie naar Damnoen Saduak, inclusief vervoer van en naar je hotel? Boek dan hier een dagtour op privébasis naar de drijvende markt van Damnoen Saduak.

Amphawa

Vind je Damnoen Saduak te toeristisch, kies dan de kleinere en authentieke markt Amphawa. Bovendien een goede keuze als je wilt uitslapen; Amphawa komt pas in de middag op gang. Alleen geopend in het weekend.

Tha Kha en Taling Chan

Of bezoek de weekendmarkt Tha Kha (alleen weekenden in de voormiddag) of Taling Chan (weekenden, gehele dag) die op circa 10 kilometer vanaf het centrum ligt en goed bereikbaar is per bus, tuk tuk of taxi.

Andere tips in Bangkok

Chao Praya Rivier

Maak een fietstocht door Bangkok

Bezoek de lokale markten in Bangkok