India

India is één van de meest fascinerende landen in Azië. Kleurrijk, intens, vol culturele schatten, de meest uiteenlopende natuurgebieden en vol tegenstrijdigheden. Van chaotische metropolen tot uitgestrekte theeplantages en van mysterieuze tempelcomplexen tot bergen en woestijnen; je vindt het hier allemaal.

India is een bestemming voor de meer ervaren reiziger. Bezoek je Azië voor het eerst dan zul je al snel een cultuurshock te verwerken krijgen waar je misschien nog niet klaar voor bent. Maar laat je ook niet afschrikken door dit immense gevarieerde land. Ga op ontdekkingstocht buiten de grootste steden, en je merkt al snel dat mensen er vriendelijk en behulpzaam zijn. De variatie van een rijke cultuur, uitstekende keuken, wildparken, hoogvlakten, zandduinen, uitgestrekte meren, wouden en een prachtige kustlijn zijn slechts enkele ingrediënten waarmee India je betovert.

Welk deel je van India je bezoekt, hangt af van de reisperiode en de tijd die je hebt. Wij ontdekten het noorden in de heetste tijd van het jaar, met highlights als het culturele Rajasthan, mysterieus Varanasi en de bergen van Darjeeling.

Bestemmingen in India

Rondreis India boeken

Wil je zelf een vakantie of rondreis door India boeken? Kijk eens bij onderstaande India vakanties en rondreizen van Nederlandse reisorganisaties.

Top 3 in India

Bezoek de mysterieuze Taj Mahal

Varanasi

Darjeeling; toegangspoort tot theeplantages en de Himalaya

Ontdek ook de buurlanden van India