Reisroute Noord Thailand

Rondreis Noord Thailand

Bezoek het wonderschone noorden van Thailand. Deze rondreis vanuit is ideaal als je je echt wilt focussen op de mooie natuur en cultuur van het noorden óf om als route in te plannen nadat je uit Bangkok komt of Centraal-/Zuid-Thailand hebt bezocht.

Chiang Mai dag 1 tot 3

Start je bezoek aan Thailands prachtige noorden in Chiang Mai, het culturele hart van het land. Chiang Mai is een heerlijk relaxte stad. Bezoek de gezellige zondagsmarkt en de dagelijkse night market, bezoek de mooie tempels Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Ook Doi Suthep, een tempel met het mooiste uitizcht over Chiang Mai, is een bezoek waard. Watervertier vind je in het leuke Grand Canyon Waterpark. Bovendien is Chiang Mai dé plek om massagecursussen of kooklessen te volgen. Avonturiers kunnen er uitstekende zipline excursies boeken. En zoek je een diervriendelijk en ecologich olifantencentrum (waar de dieren goed verzorgd worden en men niet op de dieren rijdt), dan vind je er een aantal in deze omgeving. Lees ons artikel om te zien waarop je moet letten.

Tip: doe een trekking rondom Chiang Mai

Wil je een meerdaagse trekking doen waarbij je bergdorpen bezoekt, gaat raften en de mooie natuur rondom Chiang Mai verkent? Boek deze dan in het centrum van de stad, een grote aanrader voor iedereen met een redelijke conditie die van natuur houdt. Trektochten duren in het algemeen 2 of 3 dagen, je overnacht in een homestay in één van de bergdorpen.

Tips voor hotels en hostels in Chiang Mai

Budget: Green Sleep Hostel
Middenklasse: i Lana House
Luxe: Baan Saen Fang Hotel
Bijzondere overnachting: The Dhara Dhevi Chiang Mai

Kijk hier voor nog meer hotel- en hostel tips in Chiang Mai voor elk budget. Speciaal geselecteerd door GlobeHopper.

Chiang Mai
Welkom in Pai e1457823042305

Pai dag 4 tot 6

Reis vandaag naar Pai, het sfeervolle hippiedorpje op 100 kilometer ten westen van Chiang Mai. Op 3 uur rijden (per minivan, of 4 uur per grote bus) via een bochtige maar mooie weg. Pai is een backpackersparadijs dat zich steeds meer ontwikkelt, te midden van mooie natuur. Verken de omgeving per fiets of scooter, bezoek watervallen, neem een yogales, ga raften op de rivier en drink de lekkerste smoothies. Pai is zo’n dorp met een heerlijke ‘vibe’ waar je niet meer weg wilt…
Echte avonturiers kunnen Pai ook bereiken per scooter vanuit Chiang Mai. Doe dan de ‘scooter loop’ en trek een groot deel van de dag uit voor deze mooie rit.

Mae Hong Son dag 4 tot 6

Reis verder naar Mae Hong Son, zo’n 275 kilometer ten westen van Chiang Mai (en 175 kilometer van Pai) gelegen. Het kleinschalige Mae Hong Son is gebouwd rondom een pittoresk meer, midden in de bergen van Noordwest-Thailand. Dit oord is bereikbaar via een weg met maar liefst 1864 bochten dwars door de bergen. De rit vanuit Pai duurt circa 3 uur met een minivan en 5,5 uur per grote bus. Aan het einde van de rit word je beloond met een groene vallei waar je veel bergstammen, grotten, watervallen en Birmese tempels kunt vinden. Maak fietstochten langs authentieke bergdorpjes en bezoek bergvolkeren die niet zijn gevormd door het toerisme. Mae Hong Son is een mooie bestemming als je het noorden van Thailand ‘van de gebaande paden’ wilt bezoeken.

Mae Hong Son Birmese tempel e1457824045185
Chiang Mai

Chiang Mai dag 7

Terug naar Chiang Mai. Vanwege het bergachtige gebied reis je via dezelfde bochtige weg weer terug. De rit duurt circa 6 uur met een minivan en 8,5 uur per grote bus. Aan het einde van de middag ben je weer in Chiang Mai. Het is geen straf om hier nog een avond door te brengen, Chiang Mai bruist!

Chiang Rai en de Gouden Driehoek dag 8 tot dag 11

In 2,5 uur (200 kilometer) reis je naar Chiang Rai, de belangrijkste stad in het noorden van Thailand. Chiang Rai is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de Gouden Driehoek. Hier komen Thailand, Myanmar en Laos samen met de Mekong rivier als natuurlijke grens. In het verleden was dit gebied berucht vanwege de opiumteelt en -smokkel. Tegenwoordig zijn veel boeren in de regio overgestapt op de tabaksteelt. Een mooie regio die bekend staat om de natuur, traditioneel levende bergstammen, tempels en markten. Maak uitstapjes naar deze highlights vanuit Chiang Rai. Eén van de dorpjes die je kunt bezoeken is Mae Sai, het meest noordelijke stadje in Thailand. Vergeet ook niet om de werkelijk prachtige Witte Tempel in Chiang Rai te bezoeken.

Wat Rong Khun Chiang Rai e1456422037321

Tip:

  • Je kunt natuurlijk ook enkel voor Chiang Rai of enkel voor Pai met Mae Hong Son kiezen
  • Sommige meerdaagse trekkingen vanuit Chiang Mai gaan via Pai, Mae Hong Son, Mae Sai en enkele natuurparken naar Chiang Rai. Van daaruit wordt je weer naar Chiang Mai gebracht. Informeer als je wat meer tijd hebt voor zo’n trekking ter plaatse naar de opties.

Na afloop reis je weer terug naar Chiang Mai en kun je gemakkelijk een vlucht of nachttrein nemen naar Bangkok of een andere reisbestemming.

Reisbestemmingen in deze route

Reisroute Noord Thailand uitbreiden

Deze reisroute kan je ook nog uitbreiden met de volgende routes: